Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Cyklovýlet do Borovan

Další z mnoha vyjížděk možných od rybníku Mrhal je cesta do Borovan. Stejně tak, jako u předchozích výletů, i do Borovan můžete pohodlně dojet jak autem, tak po cyklostezkách na kole. Námi naplánovaný cyklistický kruh je dlouhý něco málo přes třicet kilometrů, přičemž přesně vprostřed této trasy leží malebné jihočeské městečko Borovany.


Cyklovýlet do Borovan
10.7.2012 130x Cyklovýlety

Cyklotrasa Mrhal Borovany a zpět

Naše cyklotrasa opět povede po cyklostezce s číslem 1096 přes Hlincovou Horu, ale za vesnicí Ortvinovice odbočíme vpravo a pak asi kilometr před obcí Zaliny se napojíme na cyklostezku s číslem 1050 vedoucí přes Zaliny a Ledenice do Borovan.

Cyklovýlet do Borovan

Na zpáteční cestu se vydáme po cyklostezce s číslem 1097a za obcí Vrcov odbočíme vlevo směrem k Adamovskému rybníku, kde je možnost koupání. Odtud se vydáme asi půl kilometru po zelené turistické značce a odbočíme na spojovací lesní cestu, která nás provede přes silnici spojující Ledenice a Svatošovice dál lesní cestou k Vlkovickému rybníku. Zde se znovu napojíme na zelenou turistickou značku a po silnici se zpevněným povrchem se dostaneme až do Zvíkova. Odkud už pohodlně dojedeme po značené cyklostezce přes Hlincovou horu zpět k rybníku Mrhal.

Borůvkobraní

Cyklovýlet do Borovan

Město Borovany získalo svůj název nejspíš podle hlubokých borových lesů, které se ve zdejší krajině nacházejí, a to by nebyl pravý borový les, kdyby se zde nenacházelo velké množství borůvek. V Borovanech se každoročně koná slavnost Borůvkobraní. Kromě velkého množství doprovodných kulturních akci zde můžete ochutnat mnoho místních borůvkových specialit a zúčastnit se borůvkových soutěžních klání.

Podrobný program a datum ZDE

Borovanský mlýn

V prostorách borovanského mlýny vzdáleného asi 2 km od Borovan rozprostírajícího se na břehu jednoho z jihočeských rybníků můžete pozorovat, chov koni, ovcí nebo koz, můžete se zde povozit na koni či ochutnat některou z místních grilovaných specialit.

Půda plná pohádek

Cyklovýlet do Borovan

Na půdě tohoto mlýna je umístěná expozice pohádkových postaviček z českých pohádek. Především malé návštěvníky zde potěší Červená karkulka, Vodníci, čerti, víl a skřítkové, kterými se to zde jen hemží. Uprostřed tohoto království si malí návštěvníci mohou namalovat nějaký obrázek, nebo se zaposlouchají do nějaké klasické české pohádky.

Při zakoupení vstupenky do borovanského mlýna získáte 10% slevu do blízkého Parku exotických zvířat

Otevřeno je každý den od 10.00 - 17.00 hodin. 

Park exotických zvířat

Cyklovýlet do Borovan

Perk exotických zvířat se sice rozkládá na malé ploše, ale o exotickou faunu zde opravdu není nouze. V parku je velké množství především exotických šelem. Vyskytuje se de několik druhů tygrů, prohlédnete si lva, medvěda, levharta, paviány, lemury a mnoho dalších.

Květen až srpen   9:00  -  18:00   Září a říjen   9:00  -  17:00


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články