Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Cyklovýlet Mrhal-Borek-Hosín

Od rybníku Mrhal se můžeme vydat po několika cyklostezkách různými směry. My Vás dnes zavedeme na jeden z možných výletů po okolí.


Cyklovýlet Mrhal-Borek-Hosín
7.7.2012 140x Cyklovýlety

Od Mrhalu vystoupáme k obci Jivno. Zde zabočíme doleva směrem k obci Hůry.  Tak se napojíme na cyklostezku s číslem 1107 přes obec Libnič  pokračujeme dále k obci Borek, kde se rozprostírá Mojský les.

Mojský les

Cyklovýlet Mrhal-Borek-Hosín

Tady se můžeme vydat nesčetným množstvím lesních cest vhodných právě pro projížďku na kole. Na počátku 20. století se zde totiž strhla velká vichřice, která zdejší lest pokácela, musela zde proto být vybudována síť lesní drážky svážející dřevo. Toto místo je hojně využívané jak turisty, tak právě cykloturisty.

Rozhodneme-li se pokračovat dále, můžeme se vydat po  značené cyklostezce do Hrdějovic a tam se napojit na cyklostezku s číslem 1054 vedoucí k obci Hosín, nebo se vydat rovnou po silnici vedoucí do Hosína přímo.

Cyklovýlet Mrhal-Borek-Hosín

Hosín

Historie obce Hosín sahá až do 14. Století, v malebné jihočeské vesničce najdete pozůstatky klasického selského baroka, ale jistě Vás nejvíce ohromí především kostel svatého Petra a Pavla vystavený v novogotickém stylu, jehož součástí je původní románské kostelík z 12. až 13. Století. Tato dominanto a je viditelná ze širého okolí.

Obrovský rozhled po celé českobudějovické pánvi bude pro cyklistu jistě velkou odměnou.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články