Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookies na vašem zařízení.

Extra velké úlovky

Po dvou letech jsme se rozhodli s rodinou a známýma, že si opět užijeme dovolenou na rybníku Mrhal v Jižních Čechách. Z minula víme, že je tam božský klid, příjemná atmosféra, super zázemí a v neposlední řadě překrásné ryby.


Extra velké úlovky
2.8.2011 86x Kapři

Teď už ale k těm rybám.
Jako základ krmení jsem použil řepku, vždy pekný kyblíček ráno a večer, ať se kapříci hezky napapají. Jako bonus dostávali pravidelně slušnou várku pelet ( halibutky, red - fishky a kapří pelety) a pochopitelně kvalitní boilies jako obvykle od firmy CHYTIL. Vsadil jsem na Játra Extra, Pitbulla Super Fish s Brusinkou a testovací novinku boilies SKUNK a také na hotovku Top Secret z řady Carp Dream příchuť Jahoda !


Vše sem vždy nakrájel ( drobnější kousky jsou lehčí a nezapadno tak hluboko do bahna, kterého je tam víc než dost), pořádně zalil Lososovým olejem + Játrovým proteinem od Top Secretu a na závěr zaprášil rybí moučkou LT 94, je to už taková klasika, která funguje snad všude.
No a co pak následovalo celý týden bez přestávek se nedá asi ani popsat.
Série asi 50 záběrů, na břeh se podívalo asi 30 kaprů přes 70 cm, ti největší se pohybovali kolem 15 kg. Plus jeden jeseter, štika 84 cm a menší amur.
Zajímavé bylo, že jsme vůbec nechytaly ryby konzumní velikosti a okolní rybáři chytali, pokud teda chytali, jenom ryby do 70 cm. Dívali se tam na nás jak na exoty, kteří se dostali do fáze že v závěru 80 cm kapry pomalu vypínali ve vodě.


Jako naprosto luxusní nástraha na velké kapry se osvědčily obalované Red Fish pelety + plovoucí Pralinky od Top Secretu. Skutečně srmtící kombinace !!!
Dva největší kapry jsem ale chytil na nový testovací boilies Skunk a zdá se, že tento boilies začíná pomalu ukazovat svou sílu, která se v něm skrývá !!
Montáže byly kompletně sestavené z výrobků firmy Korum + Kryston. Háčky S5 vel. 6 opatřené vlasovým rovnátkem seděli vždy precizně v kapří tlamce.
Celý týden jsem si neužil jen já, ale i taťka a náš třetí parták. Oba si chytili své osobní rekordy a užíli si parádní souboje z místními kapry, které jsou nevídané.
Celý týden jsem ukončil tím, že jsem se uprostřed rybníka převrátil s loďkou, když jsem chtěl vytáhnout tyčovku, takže byla i koupel. Naštěstí vše dobre dopadlo, přežil jsem já i laminátová pramice.


Na závěr bych chtel vyzdvihnout zázemí rybníku Mrhal, myslím že pro rybáře s rodinou se u nás v Česku bude hledat jen težko lepší voda. Perfektně vybavené chatky přímo u vody, dobrá restaurace přímo na břehu rybníka, rybářský obchůdek a také relativně dobrá cena. Prostě dovolená jak má být.


Akce s článkem
Doporučit známému
Vytisknou článek
Podobné články